Декларация на Народен Фронт в Европа по повод на предстоящия 1 Май

На 1 Май въпреки коронавируса нека да бъдем по улиците и площадите!

Срещу коронавируса на капитализма, в името на правото на здравеопазване за народа!

Срещу расизма на империализма, в името на единството на трудещите се!

Срещу тиранията на фашизма, в името на нашата съпротивата за справедливост!

Нека да развее червеното знаме на социализма!

Срещу империализма-капитализма, против фашизма нека излезе на площадите!

Да живеят единството, борбата и солидарността!

Преминаваме през период, в който за пореден път се вижда, че капитализмът не може да бъде решение за нито един от проблемите на народите.

Капиталистическата система рухна пред пандемията от коронавируса, като още веднъж бе доказано, че това е система нямаща нищо общо с интересите и нуждите на народите. Пред пандемията от коронавирус народите де факто бяха обречени на смърт, и изоставени да се справят както могат, „големите“ и „мощни“ империалистически – капиталистически държави изпадаха в положение, в което са неспособни да намерят комплекти за тестване и да осигурят необходимите бройки респиратори.

НИЕ СМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ В ИМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА!

В обстановката създала се поради пандемията от коронавируса, някои правят констатации и заключения, че „вече нищо няма да бъде както преди.“ Това не е правилна констатация.

Съдбата на света и народите няма да се промени от само себе си.

Съдбата на света и народите може да бъде променена само чрез революции.

Светът може да бъде променен, само ако народите се организират и борят.

ЩЕ ПРЕНЕСЕМ НАШАТА СЪПРОТИВА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ПО ПЛОЩАДИТЕ!

В нашата страна продължава една съпротива(има се предвид гладните стачки на група Йорум и политическите затворници), тази съпротива в която дадохме двама мъченици, развява още по-нависоко знамето на справедливостта, против тиранията и беззаконието на фашизма.

По традиция, която датира от 1977 година, трудещите се и революционерите в нашата страна ще се опитат да отбележат 1 Май, отново на площад Таксим, в Истанбул, на Първомайският площад на всички трудещи се.

Членовете и симпатизантите на Народен Фронт казват, от Мехмет Акиф, до Хелин и Мустафа[1], с песните си, с камъните в ръцете си, с глада си на 1 Май ще бъдем на Таксим.

Против тиранията на фашизма в нашата страна, въпреки забраните на империализма в Европа, и на всякъде където се намираме въпреки коронавируса, ние казваме – Да Живее 1 Май!

Защото 1 Май е – ДЕНЯТ ЗА ЕДИНСТВО, БОРБА И СОЛИДАРНОСТ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ!

Защото 1 Май е – ден в който укрепваме борбата за социализъм против капитализма.

Обръщаме се към всички членове и симпатизанти на Народен Фронт;

В различните страни в Европа, в момента съществуват различни условия;

Където и да се намираме, нека си поставим за цел на 1 Май да излезем с нашите червени знамена, на улиците и площадите на които се отбелязва 1 Май.

Взимайки под внимание правилата свързани с пандемията от короновирус, да си поставим маски, да сложим ръкавици, спазвайки дистанция по между си, да излезем на улиците и площадите с червените си знамена. 1 човек, 40 души, 100 души, няма значение, важното е в този ден да излезем.

Да излезем на улицата в този ден означава да покажем, че народите по света не могат да бъдат пречупени.

Да излезем на улицата в този ден означава да покажем, че единствената алтернатива на капитализма е социализмът.

Да излезем на улицата в този ден означава да покажем, означава да отправим поздрав към нашата съпротива със смъртната гладна стачка!

На местата, в които поради различни условия и причини не може да се излиза на улицата, да излезем пред домовете си, на улицата, в квартала в който живеем, с червени знамена. Да кажем на висок глас – Да Живее 1 Май!, да произнесем кратки речи относно значението на 1 Май. Дори и в онзи момент, да няма никой на улицата, този глас ще бъде чут. Тези гласове ще се обединят, и ще отекнат в цяла Европа.

Да развеем червени знамена от балконите на нашите домове, ако нямаме знаме може това да бъде парче плат с червен цвят или тениска. Мисията, да припомнят и покажат на всички, че този ден е 1 Май по цял свят, че този ден е денят на социализма, се пада на членовете и симпатизантите на Народен Фронт.

Обръщаме се към народа ни в Европа!

Турци, Кюрди, Араби, Лязи, Черкези, Бошняци, Роми, Асирийци, Терекеме, народе наш от всички националности, етноси и вероизповедания!

Вече трябва да излезем по улиците за нашите права, в Европа. Нека не стоим в домовете си, и не чакаме смъртта от коронавируса! Нека да проклинаме тази система, която не осигурявайки ни комплекти за тестове, и респиратори ни обрича на смърт. Нека проклинайки расизма да се обединим срещу тези които ни унижават.

Призоваваме ви, да излезете на площадите където се отбелязва 1 Май, в населените места, в които живеете.

Там където това е невъзможно, ви призоваваме да окачите на прозорците на домовете си плакати с надпис: Да Живее 1 Май, и да споделите този лозунг в профилите си в социалните мрежи.

От Мехмет Акиф, до Хелин и Мустафа, с песните си, с камъните в ръцете си, с глада си ние се борим!

Мехмет Акиф, Хелин и Мустафа се бориха за един свободен и справедлив свят.

Тяхната борба ще продължи да живее заедно с нас, на 1 Май.

Да Живее 1 Май!

Да Живеят единството, борбата и солидарността!

Да Живее Съпротивата!

25.04.2020

Avrupa Halk Cephesi

Народен Фронт в Европа