Декларация на Група Йорум по повод на прекратяването на смъртната гладна стачка

Извоювахме политическа победа, целият свят чу нашият глас

Временно прекратяваме нашата смъртна гладна стачка

Днес в сутрешните часове, нашия член Ибрахим Гьокчек, временно прекрати смъртната гладна стачка. Това решение беше взето заедно от Ибрахим и всички членове на група Йорум. Защо временно прекратихме нашият поход към победата, продължил 323 дни:

-Вземайки решение да се съпротивляваме до смърт, срещу атаката на фашистката власт целяща унищожаването на нашата група, ние още от самото начало гарантирахме победата.

-Нашата съпротива продължила 323 дни, не само че възроди надеждата в сърцата на народите на Турция, която властта искаше да унищожи, но и намери породи голям отзвук по света. Творци, писатели, депутати, сдружения на Алевтите[1], левите партии и нашият народ, застъпвайки се за група Йорум, отблъснаха атаките целящи да тероризират нашата група.

-В резултат на проведените срещу с представители на Министерството на Правосъдието и Министерството на Вътрешните Работи, председателката на Фондацията за Човешки Права в Турция – Шебнем Корур Финджанджъ, интелектуалци, депутати от Републиканската Народан Партия, Демократическата Партия на Народа и Работническата Партия на Турция, се застъпиха за Група Йорум, заявявайки, че ще борят докато бъде взето разрешение за провеждане на концерт и нашите членове в затворите бъдат освободени.

Тази сутрин заедно с нашите адвокати, ние подадохме заявление в областната управа на Истанбул, за провеждане на концерт на три площада в града определени от нас. Също така община Измир, подаде заявление до Министерството на Вътрешните Работи, за провеждане на концерт на 3 Юли, на открито във панаирния комплекс в града.

Във връзка с тези събития, ние взехме решение временно да прекрати нашата смъртна гладна стачка.

Обещали сме на Хелин и Ибрахим да проведем концерти. Ще спазим това наше обещание.

Ще вземем от лапите на фашизма всички наши членове, хвърлени в затворите.

ДА ЖИВЕЕ СЪПРОТИВАТА!

ДА ЖИВЕЕ ПОБЕДАТА!

ГРУПА ЙОРУМ Е НАРОДЪТ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАГЛУШЕНА!

GRUP YORUM

ГРУПА ЙОРУМ