Младеж беше убит в Анкара заради слушане на музика на кюрдски език

Докато по-голяма част от обществеността по света е фокусирала, своето внимание върху протестите срещу расизма и полицейското насилие в САЩ, расизмът и фашизмът продължават да вземат своите жертви в Турция.

Вчера(31 Май), младеж на име Баръш Чакан е бил наръган с нож в сърцето, в Анкара. Според информацията разпространена в опозиционни и кюрдски медии, младежът е бил убит заради това, че е слушал музика на кюрдски език.

Случката се е разиграла около 22:30 часа, в квартал „Алсанджак“, разположен в район Етимесгут, в Анкара, столицата на Турция. 20-годишният Баръш Каш, родом от град Патнос, област Ааръ(близо до граница с Армения), е бил наръган смъртоносно с нож в сърцето, заради това, че е слушал музика на кюрдски език.

Според информацията дадена от близките на загиналия, пред опозиционните и кюрдски медии в Турция, Баръш е излязъл от вкъщи, късно вечерта заедно със свои приятели, след което компанията е отишла в парк в квартала. Там докато Баръш е слушал музика на кюрдски език, той е бил нападнат от трима души.

Съгласно оповестената до момента информация, лицата нападнали Баръш Чакан и неговите приятели са родом от провинциите: Йозгат, Къръккале и Токат, като не се уточнява нито тяхната пълна самоличност нито възрастта им. Баръш, който е бил тежко ранен при нападението, е загинал на място. Медиите съобщават, че тримата нападатели са били задържани от полицията, след нападението.

Баръш Чакан е бил отведен от своите близки и приятели в частна болница в района, като неговото погребение се очаква да се състои през утрешния ден. Братовчедът на Баръш – Доан Чакан, заяви пред медиите, че в миналото той и негови приятели също са станали обект на нападение заради това, че са слушали музика на кюрдски език.

Източник: информационна агенция Месопотамия

http://mezopotamyaajansi22.com/tum-haberler/content/view/98605