Народен Фронт: Не сме 120 души, Не можете да сломите милионите и Народният Фронт!

НЕ СМЕ 120 ДУШИ, А МИЛИОНИ!

НЕ МОЖЕТЕ ДА СЛОМИТЕ НАРОДНИЯТ ФРОНТ!

ПОБЕДАТА Е НАША!

Политиките целящи да накарат народа и революционерите да капитулират, прилагани от слугуващата на империализма фашистка ПСР, се провалиха. Политиката на империализма изолирайки революционерите да ги откъсне от масите, и тероризирайки да ги унищожи, се сгромоляса пред членовете на Народен Фронт, които се борят и съпротивляват независимо от условията, в които са поставени.


Политиката на империализма за помирение, капитулация и ликвидация насочена към всички народи по света, и революционните, и прогресивни организации, е невалидна пред членовете на Народен Фронт, които от сражението в Къзълдере през 1972 до смъртната гладна стачка през 1984, от сражението на 12 Юли 1991 до смъртната гладна стачка през 1996, от сражението в Чифтехавузлар до Великата съпротива 2000-2007 година, от престрелката в Чаглаян през 2015 до смъртната гладна стачка през 2019-2020[1], със своята непримирима позиция срещу империализма и фашизма, се борят и съпротивляват, и създават нови епични примери за съпротива и победа! Победата е наша!

Фашистката власт на ПСР, продължава да показва своята същност на враг на народа. На 28 Октомври 2020, в цяла Турция започна атака против народа и революционерите. Потерите от фашистки убийци и палачи започнаха да отвличат революционерите от улиците и да щурмуват домовете им. Чрез буржоазните медии властта зави, че има заповед за издирването и задържането на 120 души, новината бе оповестена със заглавието „Операция в 12 области, срещу нелегалната организация DHKP-C“[2].

Към този момент, близо 100 души – членове и симпатизанти на Народен Фронт са задържани. Макар и попаднали в плен, другарките и другарите ни, със своите лозунги на съпротивата и победата, продължават да изобличават, колко безпомощен и жалък е фашизмът.

НЕ СМЕ 120 ДУШИ, А МИЛИОНИ! НИЕ СМЕ НАРОДЪТ!

ФАШИСТКАТА ВЛАСТ НА ПСР НЕ МОЖЕ ДА СЛОМИ 80 МИЛИОНА НАРОД!

Фашистката власт на ПСР, атакува вече повече от 4 години. Задържа, отвлича от улицата, изтезава, убива.

Защото се страхуват. Кризата на империализма в нашата страна расте, с майките и бащите, които се самозапалват от глад и безработица, които се самоубиват защото не могат купят панталон на детето си. Гневът на народа расте, намирайки израз в думите „Дайте заплатата на баща ми, той я заслужи с труда си!“, произнесени на работнически протест от дете на работник.

Страхуват се. Защото империализмът означава КРИЗА. Нашата страна е нео-колониална държава зависима от империализма, управлявана чрез фашизъм.

Страхуват се. От милионите, които искат своите работни места обратно. От милионите, които стоят пред вратите на дворците им и викат „Гладни сме!“ Страхуват се от, хората борещи се по площадите, които провеждат седящи и гладни стачки, от селяните, които размахват пръст на командирите на жандармерията, без да ги е страх от тях. Страхуват се от смелите чеда на нашия народ, които се организират в бедните квартали.

Причината за атаката на фашистката власт на ПСР, е нейният страх от народа. Това е доказателство за безпомощността и безсилието на фашисткия терор. Атаките целящи капитулация и унищожение са напразни. Политиките за капитулация и унищожение на революционерите, провеждани от фашистката власт на ПСР, са невалидни пред членовете на Народен Фронт, които се съпротивляват независимо от това, в какви условия са поставени.

НИЕ СЪПРОТИВЛЯВАХМЕ И ПОБЕДИХМЕ! ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА И ПОЛИТИЧЕСКА ПОБЕДА Е НАША!

АТАКАТА НА ФАШИСТКАТА ПСР, Е ПРОВОКИРАНА ОТ НЕЙНАТА НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ПРИМИРИ С НАШАТА ПОБЕДА!

ПРОТИВ АТАКИТЕ НА ФАШИЗМА, ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА, Е СЪПРОТИВАТА!

НИЕ ЩЕ СЕ БОРИМ, ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ, И ЩЕ ПОБЕДИМ!

Властта на ПСР изхвърли от работа хиляди трудещи се. Ние излязохме по площадите и улиците, заявихме „Искаме нашите работни места обратно!“ Съпротивлявахме се из всички части на нашата страна със седящи и гладни стачки.

Властта на ПСР забрани площадите за народа. В продължение на 4 години, ние всеки ден излизахме по площадите, и за това бяхме задържани и изтезавани от полицията. Бяхме хвърлени в затворите. Но ние показахме, че имаме волята да завладеем площадите заедно с нашите лозунги на съпротивата. Площадите в нашата страна, се превърнаха в синоним на борба и съпротива. Ние създадохме нови организационни структури. Създадохме съвета на протестиращите на бул. „Юксел“ в Анкара, интернет телевизията Юксел ТВ. Чрез Съвета на съпротивата, който създадохме ние превърнахме в организирана сила, нашата воля да обединим съпротивата в цялата страна.

С нашите работници, с нашите публични работници(държавни служители;бел.прев.), с народа ни от бедните квартали, с нашите студенти, със селяните ни, ние се съпротивлявахме. Създадохме нови позиции в борбата.

Властта на ПСР, атакува революционерите полит.затворници. Революционерите подпалиха своите килии в затворите из цяла Турция. Към нашата традиция на революционери полит.затворници водеща началото си от Апо, Фатих, Хасан и Хайдар[3], прибавихме нови ценности и традиции. Ние заявихме: „Срещу непрекъснатият фашизъм, непрекъсната съпротива!“ Ние заявихме: „Атака срещу фашизма!“

Властта на ПСР се опита да откъсне народа от неговите ценности, чрез политиките поощряващи доносничеството и шпионажа. С нашия Смел Мустафа.Мустафа Кочак[4] се превърна в символ на честта и достойнството на народа ни.

Властта на ПСР се опита да унищожи изкуството в полза на народа. Ние се съпротивлявахме, учейки се от нашите майстори в изкуството, които казваха: „Тези които правят песните на един народ, са по-силни от онези които правя законите.“ Ние организирахме концерти по улиците, в ремъркета на камиони, по покривите на къщите. С интернет концертите ние достигнахме до народа. С командира на седемте ноти – Хелин и сърцето с алена петолъчка – Ибрахим ние разтърсихме света!

Властта на ПСР се опита да унищожи адвокатската практика в полза на народа. Ние не отделихме борбата в сферата на правото, от политическата борба. Съпротивлявахме се не в рамките на легитимността начертани от това статукво, а с легитимността на борбата за справедливост на народа. Ние подарихме нови ценности и традиции на адвокатската практика в полза на народа, в световен мащаб. С нашата богиня на справедливостта Ебру Тимтик[5], нашата победа разтърси света.

ЕТО Я СЪПРОТИВАТА! ЕТО Я ПОБЕДАТА!

Фашистката ПСР, не успявайки да приеме нашата победа, прибягва до нови заговори. Атакува нашите хора, жени и мъже, млади и стари, които се борят за народа и родината си. Властта показва своята безпомощност пред нашата борба за справедливост. Това не е първата атака на империализма и фашизма, нито ще бъде последната. Ще провалим техните заговори, ще продължим и засилим нашата борба за справедливост.

Ще е я засилим,

с нови другарки като Хелин Бьолек,

с нови другари като Мустафа Кочак,

с нови другари като Ибрахим Гьокчек,

с нови другарки като Ебру Тимтик.

Ще потърсим сметка за нашите мъченици, като засилваме нашата борба за справедливост, и засилвайки нашата народно-освободителна война!

НАРОДЕН ФРОНТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЛОМЕН! Ние никога не се предадохме. Ние никога не се помирихме. От Къзълдере до Чаглаян, от Махир Чаян до Дурсун Караташ, и до наши дни, ние никога не се предадохме. Никога не се помирихме. Ние отговорихме на всички атаки със съпротива. Преминахме през множество изпитания, създавайки нови епични примери за съпротива. Продължихме нашия поход към революцията, с цената на пленници и мъченици. Това, което ни помогна да достигнем от Махир Чаян до Дурсун Караташ, и до наши дни, е нашата непримирима позиция, против империализма и фашизма, която никога не се променяла. С нашата идеологическа яснота, с нашата идеологическа независимост, в светлината на нашата идеологическа решителност, ние продължаваме нашия поход за революция и социализъм!

НАС НИ ИМА, ПРОТИВ ПОЛИТИКИТЕ НА ИМПЕРИАЛИЗМА ЗА КАПИТУЛАЦИЯ И УНИЩОЖЕНИЕ!

ПОЛИТИКИТЕ НА ФАШИСТКАТА ПСР, ЦЕЛЯЩИ КАПИТУЛАЦИЯ, СА НЕВАЛИДНИ ПРЕД СЪПРОТИВЛЯВАЩИТЕ СЕ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА НАРОДЕН ФРОНТ!

ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА, ПРОТИВ ФАШИЗМА, ТОВА Е СЪПРОТИВАТА. НИЕ ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ, И ЩЕ ПОБЕДИМ!

ЩЕ ПРОВАЛИМ ЗАГОВОРИТЕ НА ВЛАСТТА! ЗАДЪРЖАНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ НЕЗАБАВНО!

НАРОДНИЯТ ФРОНТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЛОМЕН! ПОБЕДАТА Е НАША!

29.10.2020

НАРОДЕН ФРОНТ-ТУРЦИЯ


Източник: https://www.halkinsesitv.pw/2020/10/halk-cephesi-120-kisi-degil-milyonlar.html

Бележки:

1- Моменти от историята на революционното движение в Турция, които са пример за епична съпротива на революционерите. За част от тях можете да намерите информация на нашия сайт.

2- DHKP-C – Революционна Народно-Освободителна Партия-Фронт, е марксистко-ленинистка революционна организация водеща своето начало от създадената през 1970 година от турския революционер и теоретик на марксизма Махир Чаян, Народно- Освободителна Партия-Фронт на Турция (THKP-C).

3-Това са имената на четиримата революционери загинали по време на смъртната гладна стачка от 1984 година, насочена против опитите на империализма и олигархията да унищожат революционното движение.

4- Мустафа Кочак е революционери, полит.затворник който загина на 23 Април 2020 година, на 296 ден от своята смъртна гладна стачка, която той провеждаше с искане за справедлив съдебен процес.

5- Адвокат Ебру Тимтик, е революционерка, адвокатка борила се години наред за правата и свободите на народните маси в Турция, тя загина на 27 Август 2020 година, на 238 ден от смъртната гладна стачка с искане за справедлив съдебен процес.