Разрушиха културен център свързан с лява музикална група в Анкара

Днес фашистката полиция екипи на областната управа на Анкара, разрушиха културен център „Идильджан“ разположен в турската столица.

Според информацията известна до сега, заповедта за събарянето на културната институция е била издадена от областната управа на Анкара, като екипите със строителна техника са били охранявани от плътен кордон агенти на политическата полиция и командоси придружени от бронирани автомобили.

Културният център е свързан с лявата музикална група Йорум, и марксистко-ленинисткото движение Народен Фронт. Скромната сграда, в която се помещаваше центъра от няколко години насам, беше съборена близо 20 дни, след вълната от масови арести в цяла Турция насочен против дейци на Народен Фронт

Културен център „Идильджан“ функционира от края на 1980-те години в Анкара. През целия период на своето съществуване културната институция е била подлагана на всевъзможни репресии от страна на фашистката власт и различни фашистки банди, които ѝ слугуват.

През декември 2019 година, културният център беше щурмуван от полицията и няколко негови служители задържани, като 2 от тях бяха хвърлени в затвора.

През 2015 година, докато центърът се помещаваше в предишната си сграда в квартал Тузлучайър в Анкара, той стана обект на обстрел с автоматични оръжия от страна на полицията.

Това са само 2 от почти непрекъснатите нападения за близо 32 годишната история на културната институция.