Народен Фронт: Нека с огъня на Невроз, да разпрострем нашата борба за справедливост против империализма и фашизма!

Честитим празника Невроз на всички народи на Анадола и Близкия изток, и най-вече на Кюрдския народ, като ги призоваваме заедно да доведем до победа, нашата борба за независимост, демокрация и социализъм.

Невроз е празник на бунта против тиранията. Това е ден, в който докато тираничният владетел на име Дехак, погубвал животите на чедата на народа и правел всичко възможно за да попречи на идването на пролетта, народът започнал бунт воден от ковач на име Кава и сваляйки тиранина от трона му го пратил в бунището на историята. След като Дехак бил победен, чедата на народа се спасили, тиранията престанала да съществува и пролетта настъпила.

Докато съществуват класово разделените общества, ще продължат да съществуват и тираните, и народи които им се опълчват, и копнеж за издаването на пролетта. Дехак(тираните) на нашето съвремие са империализмът по света, и фашистката власт на ПСР, в нашата страна – Турция. Титаните като Дехак, и днес властват с тирания над народите ни, експлоатират ги, и отнемат животите на народните чеда. Но, нашето знаме на бунта против тиранията, и днес върви към победата, борбата против Дехак продължава.

Нашият призив към народите ни, и най-вече към Кюрдския народ е:

В тези дни, когато се опитват да ни задушат чрез несправедливост, да ни унищожат чрез масови убийства, да ни накарат да замълчим през терор и мъчения, да ни направят глухи и слепи чрез цензура, тоест в тези дни, когато се опитват чрез всички сили и средства да ни накарат да се предадем, ние нямаме друг избор освен да се борим.

Трябва да бъдем справедливост пред несправедливостта и сила пред тиранията. Борбата ни научи, че:

Не можем да си стискаме ръцете с тираните, не можем да очакваме милост от тях. От наша гледна точка, тираните съществуват за да бъдат унищожени. Наследството на борбата на ковача Кава, не може да бъде продължено чрез сътрудничество в земите на Сирия, с убиеца на народите империализма, то не може да бъде продължено и продавайки Кюрдистан и пролятата кръв на Кюрдския народ в замяна на една маса за преговори и трохи от права и свободи.

Тази традиция на бунта, може да бъде продължена, като се търси сметка за пролятата кръв на Кюрдския народ.

Тази традиция на бунта, може да бъде продължена като се потърси сметка за масовите убийства в град Сома, село Робоски, град Ерменек, град Рейханлъ, град Хендек в провинция Сакария, на площада пред гарата в Анкара, за убийствата на майка Тайбет, Беркин Елван, Дилек Доан, Хасан Ферит Гедик, Кемал Куркут.

Тази традиция на бунта, може да бъде продължена като се потърси сметка за Хелин, Ибрахим, Мустафа и Ебру които се стопиха клетка по клетка в името на справедливостта, и като въздадем заедно справедливостта, за която копнее нашия народ.

Нека днес да запалим нашия огън на Невроз в името на справедливостта. Нека включим народа ни в нашата борбата и потърсим сметка за масовите убийства, мъченията и терора на държавата.

Никоя сила не е способна да спре устрема на един народ към справедливостта.

Честит Невроз / Newroz piroz be!

Нека с огъня на Невроз, да разпрострем нашата борба за справедливост против империализма и фашизма!

Halk Cephesi

Народен Фронт


Източник:

https://www.halkinsesitv.pw/2021/03/halk-cephesi-newroz-atesiyle.html