Няма „дълбока държава“ има фашистка държава!

Уважаеми читатели предлагаме на вашето внимание превод на статия относно „разкритията“ направени от мафиота Седат Пекер, които са поредният пряк израз на борбата за власт и надмощие между различните групи и фракции на олигархията в Турция. Относно тези разкрития през направени през последните седмици, се появиха публикации и в буржоазните медии в България. Случаят в известна степен прилича на подобни сюжети от нашата действителност в България, като напълно естествено има своите отличителни белези. Надяваме се статията е интересна и полезна за вас.

Държавата на контр-герилла намира своя израз в лицата на такива като Абдуллах Чатлъ, Аляаттин Чакъчъ, Седат Пекер, Мехмет Агар, Сюлейман Сойлу(безродни), Берат Албайрак и Таийп Ердоган!

Капитализмът е нелегитимен, най-голямата мафия това са капиталисти като Коч, Сабанджъ, Ерман Ълъджак, Берат Албайрак, Мехмет Дженгиз и Мурат Юлкер.

А такива като Седат Пекер са пионки, които те използват за да им свършат „мръсната работа“

Контр-герилла това е, самата държава. Няма „дълбока държава“, връзките които излязоха на показ пред всички след инцидента край град Сусурлук през 1996 са схемата по която работи целият държавен апарат. От 1990-те години насам, ние продължаваме да разясняваме на народа си, тези политически истини по лесноразбираем и ясен начин.

От 2 седмици, тези истини се изливат от устата на мафиота – фашист Седат Пекер, в резултат на борбата за власт и надмощие между него и останалите, изброени по-горе персони. Седат Пекер – фашист и главатар на мафиотска банда, който бе използван против народа от държавата, преди известно време беше избягал от Турция.

Фашистката власт на ПСР използва Седат Пекер и за сега го захвърли на страни. Фашистът и мафиот Пекер, публикувайки в социалните мрежи видеата, които заснема в чужбина, отправяйки обвинения против шефовете на държавата и контр-герилла, обяви една много малка част от престъпленията, извършени от тези които го използваха до сега.

Седат Пекер, стоп кадър направен по време на едно от видеата публикувани от мафиота.

В дискусиите, които започнаха да се водят в публичното пространство след публикуването на видеата, се набляга основно на „борбата между Седат Пекер, Мехмет Агар и Група Пеликан“, „борбите за власт в дълбоката държава“ и „разломните линии“ в управляващата коалиция и държавата като цяло. Но не това са реалните причини, довели до сегашната ситуация.

Истинската причина лежащата в основата, на това което всички наблюдават през последните няколко седмици е фактът, че фашистката държава в Турция, или с други думи казано контр-герилла, събира буквално от улицата такива мафиоти и бандити за да ги използва против народа и революционерите. Като след като бъдат използвани тези бандити, биват захвърляни на страна, докато не дойде време да бъдат употребени отново.

Фашистът и мафиот Седат Пекер, първо бе лансиран като „виден лидер на турската нация“ и „бизнесмен – благотворител“, като беше превърнат в един от любимците на властта на ПСР. Но сега той беше обявен за „главатар на банда“.

Конр-герилла почти през всеки период от своето съществуване, е използвала такива бандити против народа и революционерите. Бандите, които са познати и като мафия, са едно нищо без зад тях да стои силата на фашистката държава. В този ред на мисли, можем да кажем че капитализмът е система на мафията.

Мафията е неразделна част от това статукво, така както са и проституцията, корупционните схеми около обществените поръчки, лихварството и др. Наркотиците и търговията с тях са част от тази система, и са пряко следствие от изкривеното развитие на капитализма и зависимостите, които го определят.

В страна като Турция, в която имената на президенти, премиери, висши държавни служители, генералите от фашистката хунта от 12 Септември 1980, началникът на генералния щаб се споменават заедно с мафията и търговията с оръжия, бандите никога не са изчезвали.

Седат Пекер е един от фашистите – мафиоти, събрани от улицата и използван във войната против народа водена през 1990-те години

През 1990-те години, когато е едва 20-тина годишен Седат Пекер, е един от многото мафиоти събрани буквално от улицата. В период през който беше водена пълномащабна война срещу народа чрез отвличания, „безследно изчезнали“, масови убийства, мъчения, опожаряване на села и мафиотски нападения той беше покровителстван от държавата и му бяха създадени благоприятни условия за неговото развитие. Той беше лансиран като „мафиот-националист и патриот“ като благодарение на това му беше осигурена подкрепа от държавата.

През онези години, в които буржоазните медии рекламираха Седат Пекер, и се правеха опити да бъде изграден образа на герой от един народен враг, премиер на страната бе Тансу Чиллер, Генерален директор на полицията пък бе Мехмет Агар. Агар по-късно беше назначен за министър на правосъдието. Мерал Акшенер, пък ръководеше атаките против народа, от позицията си на министър на вътрешните работи. Това бяха началниците на държавата – контр-герилла, които стояха зад гърба на Седат Пекер, по онова време.

В едно от видеата, които публикува Пекер заяви, че през онези години се е срещал с Тансу Чиллер, нейният съпруг Йозер Чиллер, Мехмет Агар и Мерал Акшенер.

Мерал Акшенер(на катедрата), в ролята си на партиен лидер.

По отношение на Мерал Акшене, която в наши дни е председател на фашистката „Добре Партия(İYİ Parti), Пекер заяви следното:

„Ако Мерал Акшенер председателката на партия, ще подава сигнал за извършено престъпление, то нека подаде жалба относно това, защо веднага след убийството на бармана през 1997, докато тя самата беше Министър на вътрешните работи се срещна с мен, с посредничеството и организацията на наш общ познат.“

Пекер има предвид убийството на Оуз Атак, барман в бар „She“ в истанбулския квартал Ортакьой. Оуз Атак беше убит, ден след като в предаване по частния телевизионен канал показва, че има татуировка на гърба си с думата „Аллах“ изписана на арабски език. Във връзка с този случай, тогава биват арестувани наемници от бандата на Седат Пекер, а той самият не е подведен под съдебна отговорност за това престъпление.

Фашистки бандити, като Пекер биват използвани срещу беззащитния и невъоръжен народ, за извършването на безскрупулни атаки. Бандитът, който убива един барман само защото, на гърба има татуировка с думата Аллах, буквално бива „награден“ от министъра на вътрешните работи. Той бива покровителстван и окуражен да продължава да върши своите мръсни работи необезпокояван от никого.

Ето в тези години, в които фашистката държава се хвалеше, че е извършила „1000 специализирани операции“, беше отворен пътят за бързото развитие на бандитите. Висшите държавни служители, вършеха своите мръсни дела, дори разрешаваха своите семейни проблеми използвайки за това бандитите и мафията.

През периода в който заема длъжността Генерален директор на турската национална полиция, Мехмет Агар води война против народа на всички фронтове, като води тази война, използвайки най-кървавите, най-отвратителните и най-фашистките методи. Освен това, през тези години той настанява свои кадри на ключови постове и създава свои организационни структури.

Мехмет Агар е виден народен враг, чиито ръце лепнат от кръвта на стотици хора.

„Специализираните отряди на полицията са най-яркият пример за това. Мащабите на репресиите, мъченията и масовите убийства извършени в нашата страна по време на Мехмет Агар, напомнят на много хора за Нацистка Германия и концентрационните лагери. Агар е отговорен за такива мащабни масови убийства.

Агар, който успяваше да прилага толкова безскрупулно политиките на олигархията, не закъсня да получи своето възнаграждение за всичко това. Така както и подобните на него, които слугуваха на олигархията…“

(Престъпленията на Мехмет Агар, бюлетин за Права и Свободи, брой 14, стр. 23)

Такива шефове на контр-герилла като Мехмет Агар са замесени във всякакви престъпления като рекет, търговия с наркотици, проституция, трафик на хора. Ето защо те са имали нужда от такива като Седат Пекер.

Такива като Седат Пекер, пък са използвани през всички периоди от всички правителства управлявали до сега. Пекер, представян като „мафиот-националист, патриот“, докато се намира в затвора се споразумява с ПСР, след като беше пуснат на свобода, започна да върши мръсната работа на ПСР и да беше използван против народа и революционерите. По този начин Пекер имаше възможност да върши и своите собствени мръсни дела под протекцията на държавата.

Седат Пекер и още 22 мафиотски босове се споразумяха с ПСР, и бяха поставени под нейно подчинение. Така ПСР установи своя контрол на незаконните дела в държавата и започна да използва бандите срещу народа. Ето по този начин Пекер започна да бъде използван от ПСР след като излезе от затвора.

-Например, по заповед на ръководителите на ПСР, Пекер казва на своите хора да отведат бившият депутат от партията – Фейзи Ишбашаран в дирекцията на полицията като след това го пребиват.

По време на управлението на Тургут Йозал, Фейзи Ишбашар заема длъжностите: главен съветник на премиера, главен секретар на министерски съвет, главен съветник на президента. По-късно той преминава в управляващата ПСР. Заради борбата за власт и надмощие по между им Ишбашаран беше отправил обиди по адрес на зетя на Ердоган – Берат Албайрак, и за това беше бит от адвоката на Седат Пекер.

-Седат Пекер е упражнявал натиск върху организатори в музикалната индустрия, за да може племенникът на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу да стане певец.

-Седат Пекер изпраща колони от тирове натоварени с бронежилетки, униформи, радиостанции, дронове и др. в помощ на т.нар. „Сирийска свободна армия“ наемните убийци, бандитите и изнасилвачите използвани от ПСР в Сирия.

-Също така Седат Пекер изпраща част от своите хора, при тюркмените в района на Баир Буджак в Сирия, част от които станаха наемни убийци въоръжени от турското разузнаване. Там неговите хора плечкосваха селищата и убиваха местните жители.

-Седат Пекер организираше митинги в подкрепа на ПСР, и заплашваше, че ще „обеси по пилоните на знамената“ тези които наричат Ердоган диктатор.

-Той се осмеляваше да заплашва университетските преподаватели, които в началото на 2016 година подписаха декларация призоваваща за прекратяването на конфликта между държавата и силите на ПКК, който беше в период на ескалация по онова време. Тогава Пекер заплашваше интелигенция с думите „Ще пролеем реки от кръв, ще се къпем във вашата кръв.“

-Преди това, докато все още е бандит в средите на цивилното фашистко движение известно като Партия на Националистическото движение(Milliyetçi Hareket Partisi), Пекер изпълнява и заповедите на ислямисткия проповедник Фетхуллах Гюлен, който е сочен като организатор на опита за преврат през лятото на 2016г. Години по – късно Пекер отговаря по следния начин на наемника -журналист на Гюлен, Емре Услу който го нарича мафиот със следните думи:

„Аз ако съм мафиот, защо тогава моите деца бяха възпитавани в училищата на движението Хизмет, Емре Услу? Ако аз съм мафиот, защо тогава започвайки от 1992 година, вие приемахте от мен колосални суми пари като дарения, наричайки ги „подаяния“, „курбан“, „стипендии“?

Ако аз съм мафиот, защо тогава ми изпратихте един от само 10-те златни часовника, на които беше гравирано името на Ходжа ефенди, а Емре Услу? Ако аз съм мафиот, защо тогава крупните дарения, които аз изпращах на фондация „Има ли някой“(Kimse Yok mu), за здравето на моето дете, още докато беше пеленаче, а Емре Услу?

Ако това не ти е стигнало, до сутринта мога да ти напиша много неща, за които имам доказателства. Разбрали ме Емре Услу?“

С тези свои думи, Седат Пекер призна, че държавата, ислямистките секти, мафиотските банди, търговците на наркотици и уличните бандити работят заедно.

Седат Пекер организира бандите „Османски братства“ в подкрепа на ПСР. Заедно с тях и организираната от него банда „Касъмпаша 1453“ от едноименния квартал в Истанбул, той нахлу в квартал Окмейданъ, и участва в плана за евентуалното убийство и погрома срещу семейството на 14-годишния Беркин Елван убит от полицията през 2013 година.

-Отправяше заплахи срещу опозиционния журналист Джан Дюндар.

Седат Пекер наемникът на ПСР

С отправяните от него заплахи, с мафиотската си дейност, със своите нападения, той бе част от войната против народа водена от ПСР. Разбира се докато правеше всичко това, той поделяше огромните суми пари от своите мръсни дела, с ръководителите на ПСР.

Докато Пекер правеше всичко това, ПСР му даваше награди, като едновременно с това чрез тези титли и награди с които той бе удостояван, се опитваше да изчисти лошия му имидж.

По време на организирания през Ноември 2015 година, с подкрепата на Министерството на Културата и Туризма, 1. Световен Конгрес на Карапапакските Турци, Седат Пекер е удостоен с титлата „виден лидер на турската нация“.

През 2017 година, на организираната и спонсорирана от базирания в Истанбул, вестник Миллийет, който една от медиите намиращи под контрола на властта, церемония по награждаване на „Най-добрите личности в града“, на Седат Пекер е връчена награда за „най-голям благотворител“

Седат Пекер се опита да попречи на феновете на водещите футболни отбори в Турция, да изразяват по трибуните на стадионите, своя протест срещу ръководителите на фашистката ПСР. На организираната от него през месец Май 2019 година, традиционна вечеря – ифтар по време на свещения месец Рамазан, Пекер поиска от ръководителите на футболните агитки да не допускат всякакви прояви на протест по трибуните.

Отправяйки призив към мафиотските банди да се „въоръжат“ против народа и революционерите, Пекер се опита да всее страх сред народните маси и сплаши интелигенцията.

Това, което се излива от устата на фашиста – мафиот Седат Пекер, са мръсотиите на фашистката държава, Революцията ще измете мръсотията!

Във видеата, които публикува, Седат Пекер разкрива само една малка част от престъпленията на шефовете на контр-герилла от които той беше използван. Той казва следното за Мехмет Агар, бившият министър на вътрешните работи от 1990-те години, който призна че е извършил „1000 специализирани операции“ от името на държавата, и е от говорен за масовото убийство с т.нар. „убийства с неизвестен извършител“ които според различни данни наброяват 17 000 случая в цялата страна.

– След опита за преврат влиянието на Мехмет Агар и екипа му се е увеличило, като се е превърнал във важен фактор в баланса на силите, във властта на Ердоган.

– Мехмет Агар е човек на всяка епоха, който стои начело на т.нар. Контр-герилла.

-Мехмет Агар беше в челните редици, както по време на управлението на ANAP(Отечествената партия), DYP (Партията на прави път), RP(Партията на Благоденствието) така и по време на управлението на ПСР.

-Агар има силно влияние в структурите на полицията. Един от неговите канали за свръзка с полицията е неговият главен секретар.

-Агар развива мащабна търговия с наркотици, като има значително влияние в този бизнес. Заловените наскоро на пристанище в Колумбия 4 тона и 900 килограма наркотици, които е трябвало да отплават за Турция са били предназначени именно за Агар и хората му.

-Истанбул е на второ, а град Адана в южна Турция е на трето място по употребата на наркотици в Турция. Агар и неговият екип се опитват да задържат контрола върху пазара на наркотици в тези два града.

– Пекер се обърна към Агар с думите:

„Ти лежа само в един единствен затвор. Не опразниха ли затвора, ти не беше ли там сам в него? Полицаите, които те охраняваха не бяха ли заедно с теб там през цялото време? Нямаше ли басейн? Не го ли построи Мубариз Мансимов? Не ти ли направиха площадка за кацане на хеликоптер?

Мехмет Агар(с бялата риза), заедно със свои „колеги“ мафиоти – фашисти, по време на от визитите си на яхтеното пристанище.

Не беше ли Мубариз, този който довеждаше с личния си хеликоптер при теб най-важните бизнесмени в Турция, за да не се чувстваш ти сам в затвора? Ти доведе при Гюленистите Мубариз. Ти го запозна с Фетхуллах Гюлен. Ти накара да го хвърлят в затвора, като член на Гюленистите, и му отне всичко.

С тези думи, Пекер заяви че по този начин Мехмет Агар си е присвоил яхтеното пристанище Ялъкавак марина, собственост на азербайджанския бизнесмен Мубариз Мансимов.

-Пекер разказва още, че въпросното яхтено пристанище е най-голямото в региона, като е много подходящо за използването в трафика на наркотици и именно това ще бъде неговото предназначение. Агар си е присвоил използвайки заплахи туристическото и яхтеното пристанище разположено в село Ялъкавак, близо до известния курортен град Бодрум, на брега на Егейско море. Също така Агар се е срещнал с Фетхуллах Гюлен, който живее в САЩ и е обвиняван като подбудител на опита за военен преврат преди 5 години.

-Синът на Мехмет Агар, Толга Агар, който е депутат от управляващата партия е изнасилил жена на име Йелдана Кахарман гражданка на Казахстан. Жената е отишла в местното поделение на жандармерията за да подаде жалба срещу него, но случаят е бил потулен.

-Ден след това, изнасилената жена е била намерена мъртва в дома си. Пекер заявява, че тя не се е самоубила, а е била убита като за всичко това са отговорни баща и син Агар.

-Пекер допълва, че Толга Агар има зависимост към наркотиците,

-Толга Агар заедно със своята приятелка са употребявали наркотици в дома на Емир Саръгюл – син на политика и бизнесмен Мустафа Саръгюл, намиращ се в един от затворените комплекси в източната част на Истанбул. Толга се е сбил с мафиот известен с прякора Нусрет месаря, като последният е започнал да стреля на посоки в хода на спора между двамата. Конфликтът между двамата е приключил след като Мехмет Агар се е намесил лично. В крайна сметка шофьорът на Емир Саръгюл е поел вината за престъплението пред полицията.

Ето какво казва, мафиота Седат Пекер за министъра на вътрешните работи на Турция – Сюлейман Сойлу, известен със своята патологична ненавист против комунистите и всичко прогресивно.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу, известен със своята ненавист срещу народа и революционерите

-Преди да премине в редиците на управляващата ПСР, Сюлейман Сойлу е искал да стане председател на DYP – Партията на Правия Път. Но не му е било позволявано дори да присъства на конгресите на DYP. Той използва Пекер и хората му за да си осигури достъп на конгресите и да се настани в партията.

-Сюлейман Сойлу е заявил че той няма правомощия да се меси в делата в Истанбул, като е посочил зетя на Ердоган – Берат Албайрак като човека който управлява града.

-С думите „Аз ще ти се обадя ако стане много опасна ситуация“, Сойлу продължава да поддържа контакти с Пекер. Изпраща му информация за готвените срещу него атаки и така му помага да избяга в чужбина.

-Когато Пекер започва да отправя обвинения по адрес на Берат Албайрак, Сойлу се свързва с него и му казва да спре живото предаване.

– Паразитиращи „бизнесмени“ известни като привърженици на Фетхуллах Гюлен са били освобождавани от ареста срещу големи суми пари, а някои са загубили част от имуществото си.

-Началник на районната дирекция на полицията в град Силиври, край Истанбул се е самоубил заради натиска упражняван от Сойлу. Смята се, че това самоубийство е свързано именно с такъв случай.

– Сойлу е изпратил съпруга на своята по-голяма сестра при Пекер, и е поискал от него да уреди участия в телевизионни предавания за своя племенник който е трябва да бъде лансиран като певец.

– Сюлейман Сойлу е разиграл театъра с подаването на оставката си, след като мерките срещу пандемията бяха разкритикувани от обществеността. Той се е подготвил за всичко това, като предварително екипът му е подготвил публикации в социалните мрежи срещу неговата оставка и настояващи президента да го остави на поста му. В този екип са участвали и хора на Седат Пекер.

Както става ясно от всичко посочено до тук, няма разлика между единия и другия. Всеки един от тези, които си създават свои собствени позиции в системата на олигархията, основана на тирания над народа, се опитва да натрупа богатства и да придобие власт използвайки останалите.

Корупцията, подкупите, наркотиците, мафията, проституцията, бандите, масовите убийства… Всички те са част от характеристиките на фашистката власт.

Статуквото на такива като Сюлейман Сойлу, Мехмед Агар, Берат Албайрак е статукво на мафията, Народните Съвети са алтернатива на статуквото на мафията!

Статуквото на олигархията, е статукво на мафията, на бандите. Мафията и бандите вършат мръсната работа на монополите.

Капитализмът по своята същност е нелегитимен. най-голямата мафия това са капиталисти като Коч, Сабанджъ, Ерман Ълъджак, Берат Албайрак, Мехмет Дженгиз и Мурат Юлкер. А такива като Седат Пекер са пионки, които те използват за да им свършат „мръсната работа“.

Днес такива като Мехмет Агар и Сюлейман Сойлу действат заедно в името интересите на държавата на контр-герилла. Агар дава съвети и казва на Сойлу какви стъпки да предприеме във всяка важна ситуация. Главният командир на жандармерията генерал Ариф Четин е едновременно „семеен приятел“ на Мехмет Агар и в същото време като него се работи заедно с мафиотските банди.

Строят на на такива като Сойлу, Агар и Четин винаги е бил строят на мафията. Ние ще продължим да се борим срещу строя на мафията и бандите.

Ще организираме нашия народ в Народните Съвети срещу този строй на тирания и мръсотия. Ще защитаваме нашите квартали и улици срещу репресиите на бандите.

С Народните Съвети ние ще съградим една страна, в която няма банди, в която управлява народа. Ще унищожим заедно с нашия народ всички мръсотии – мафията, бандите, наркотиците и проституцията. Ще освободим народа ни от такива като Сойлу, Агар, Ердоган и Четин и слагайки край на господството на олигархията ще основен народната власт!


Източник: списание Halk Okulu (Народно училище), брой 80, от 23 Май 2021, стр. 31-34.