В Берлин се състоя откриването на офиса на Международното бюро на Комитета за Анти-империалистическа борба

На 5 Юни в Берлин – столицата на Германия, се състоя церемонията по откриването на офиса на Международното бюро на Комитета за Анти-империалистическа борба(на тур.ез. Anti-Emperyalist Mücadele Komitesi – AEMK), който е част от марксистко-ленинисткото движение Народен Фронт. Церемонията по откриването започна в 17:00 часа, като на нея присъстваха около 30 души. На нея присъстваха както представители на леви организации от Германия, така и членове на организацията за солидарност с палестинските политически затворници Samidoun.

Това изображение, в момента се използва като лого на комитета

Първи на церемонията взе думата представител на Комитета за Анти-империалистическа борба, който произнесе реч. В своето слово, той наблегна на факта, че съпротивата чрез смъртна гладна стачка, започнала през месец Май 2019 и продължила до началото на месец Септември 2020 година, успя да сплоти народите по света, като Народен Фронт е излязъл от този период по-силен от преди това, въпреки опитите на империалистите да унищожат движението. С речта си, представителят на комитета също така обърна внимание на това, че въпреки твърденията на някои „леви“ организации и движения както в Турция и Германия, така и в други части на света, империализмът не се променил, като подчерта че империализмът не може и няма как да донесе на народите по света нищо друго освен повече глад, бедност, нищета, несправедливост, несправедливи войни и масови убийства. Поради тази причина революционерите от Народен Фронт ще продължат да се борят против империализма за независима, демократична и социалистическа Турция, и социализъм по целия свят, водени от лозунга „война до освобождението.“

Речта, която беше произнесе на турски и немски език, събра овациите на присъстващите. След представителя на комитета, думата взе член на организацията за солидарност с палестинските политически затворници Samidoun. В речта си, представителят на организацията заяви следното:

„Вие сте движение, което е дало мъченици в борбата на Палестинския народ, ние много добре сме на ясно с този факт. Ние сме ви много благодарни за това. Поради тази причина, ние считаме, че борбата в нашата родина и борбата за създаването на една независима Турция е наша обща борба.“

След произнасянето на речите, програмата продължи, с официално откриване на табелата на офиса, след което гостите имаха възможност да разгледат помещението. По-късно музикант изпълни обичани песни и маршове на комунистическата музикална група Йорум, също така бяха рецитирани и стихове на прогресивни и революционни поети от Турция и света. Гостите също така имаха възможност да опитат и домашни ястия, приготвена от симпатизанти на Народен Фронт.

Чрез работата на офиса на Международното бюро на Комитета за Анти-империалистическа борба, се цели както организирането на международната солидарност с продължаващата революционна борба в Турция, така и създаване на по-близки връзки с борбите на народите в Европа и Света.

Според информацията, с която разполагаме до момента, Комитетът за Анти-империалистическа борба е създаден през месец май в Германия от членове на Народен Фронт. Първата публична проява на комитета бе по време на шествието против агресията на империалистите и ционистите срещу Палестинския народ, което се състоя в Берлин на 29 Май тази година.

Нашата редакция пожелава успех на другарките и другарите от на Комитета за Анти-империалистическа борба, в техните бъдещи начинания.Използвани източници:

https://www.halkinsesitv.pw/2021/06/berlinde-anti-emperyalist-mucadele.html

https://www.halkinsesitv.pw/2021/06/anti-emperyalist-mucadele-komitesinin.html

https://www.halkinsesitv.pw/2021/05/anti-emperyalist-mucadele-komitesinin.html

https://www.halkinsesitv.pw/2021/05/berlinde-filistinle-dayansma-eylemi.html