Народен Фронт: Убиецът на Дениз Пойраз е фашизмът! Нека укрепим общата борбата за да потърсим сметка от фашизма!

Фашистката власт на ПСР, която дава присъди като награди и позволява на капиталистите убили 301 миньори в град Сома, и на полицаите убили Беркин Елван, който загина по време на Юнското народно въстание, продължава да убива народа ни. На 17 Юни, народният враг, фашистът Онур Генджер, нахлу в офиса на областния съвет на Демократическата партия на народите – HDP, в град Измир и уби Дениз Пойраз. От кадрите заснети от камерите за видео-наблюдение преди убийството, става ясно, че нападението срещу офиса на HDP е дело на екип от трима души.

Тази атака срещу HDP, при която беше убита Дениз Пойраз, е организирана атака. Във войната, която фашистката власт води против народа, такова убийство не е нито прецедент, нито ще бъде последното. Онур Генджер е народен враг, който е участвал в извършването на масови убийства в Сирия в услуга на фашистката олигархия, и е воювал против народите на Сирия.

Убийството на Дениз Пойраз и атаката срещу HDP, са последните задачи изпълнени от него в услуга на фашизма. Никой не бива и не трябва да мисли или твърди, че това нападение е плод само и единствено на мислите на Онур Генджер и другите двама участници в нападението. Това нападение и убийство са резултат от засилването на агресията в хода на войната срещу народа водена от фашистката олигархия, която с всеки изминал ден затъва все повече и повече в кризата си на неспособност да управлява, и на властта на ПСР чиито мръсни сделки излизат на светло.

Фашистката олигархия, напълно осъзнава растящия гняв на народа, и желанието му да потърси сметка от властта на ПСР, и за това е изпаднала в безизходно положение.

За да задуши този гняв, желанието да се потърси сметка и разрастващата се борба, тя отново прилага политиката на масови убийства, така както е правила и в миналото.

Убивайки ще всеки страх, и ще накара народа ни да отстъпи.

Ще убива, и после с призивите на буржоазните сили за „да не се поддаваме на провокацията“, ще пасифизира народа, и по този начин ще способства в народните маси да се развие чувството на отчаяние вместо желанието за борба…

Днес именно това целят да направят. Да се мълчи и да не се прави нищо, в името на това да не се поддаваме на провокации, пред атаките на официалните и нелегалните сили на фашизма, е именно това което желае фашистката олигархия. Държавата на контр-герила, държавата на мафията, фашистката власт на ПСР, ще убива, а ние ще мълчим. Мълчанието единствено ще открие пътя за нови убийства. Да замълчим означава, да простим на убийците на миньорите от Сома, на убийците на Берлин Елван, на убийците на Дениз Пойраз.

Да се съпротивляваме, срещу масовите убийства на фашизма, за да запазим живота си и за да потърсим сметка от фашистката олигархия, да организираме революционното насилие на народа, да укрепим общата борба, е наше право, то е легитимно, и днес е задача и отговорност от първостепенно значение за всички народни сили. Трябва да издигнем барикада срещу фашисткия терор. Всички прогресивни организации, всички патриоти, интелектуалци, трябва да се обединят в общ фронт срещу това нападение. Тази атака не е насочена само срещу HDP, а срещу всички народни сили и целия народ.

Обръщаме се към Кюрдския и Турския народ,

Срещу организирания с помощта на държавата цивилен фашистки терор, срещу атаките на официалните и нелегалните сили на фашистката олигархия, нека се организираме с Комитетите за Борба Против Фашисткия Терор. Нека потърсим сметка от фашистката олигархия.

ДЕНИЗ ПОЙРАЗ Е БЕЗСМЪРТНА!

ТЪРСИХМЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА МАСОВИТЕ УБИЙСТВА!

НИЕ СМЕ НАРОДА НИЕ СМЕ ПРАВИ НИ ЩЕ ПОБЕДИМ!

ДОЛУ ФАШИЗМА ДА ЖИВЕЕ НАШАТА БОРБА!

18.06.2021

HALK CEPHESİ

НАРОДЕН ФРОНТ


Източник: https://www.halkinsesitv.pw/2021/06/halk-cephesi-acklamasdeniz-poyraz.html