Събитията случващи се в Афганистан, са поредно доказателство за задълбочаващата се криза на империализма и провала на неговите политики!

СЛЕД КАТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 20 ГОДИНИ ОКУПИРА И ИЗВЪРШВА МАСОВИ УБИЙСТВА В АФГАНИСТАН, СЕГА АМЕРИКАНСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ, СЕГА „ПОВЕРЯВА“ АФГАНИСТАНСКИЯ НАРОД НА СВОЕТО „НЕЗАКОННО ДЕТЕ“, ФАШИСТКАТА ИСЛЯМИСТКА БАНДА ТАЛИБАНИ!

След 20-годишна окупация, армиите на САЩ и НАТО, след Април 2021 година, бяха започнали да се изтеглят от Афганистан. Още преди да приключи този процес, на 16 Август 2021, лакейското правителство на Ашраф Гани с одобрението на империализма напусна страната, и предаде властта на фашистките банди на Талибаните. Всичко, което се случва в момента в Афганистан, не е извън контрола и желанията на империалистите. Силите на САЩ и НАТО, които само на думи бяха дошли за да „спасят“ Афганистан от Талибаните, за да донесат в страната „мир и демокрация“, за пореден път показаха истинското си лице. Страната оставена на Афганистанския народ, след 20-годишна империалистическа окупация изпълнена с масови убийства и тирания, е една страна в която господстват корупцията, гладът, нищетата, неравенството и несправедливостта!

Поради своето географско положение, своите подземни богатства оценявани на около 3 милиарда долара, широкоразпространеното отглеждане на опиума, който е основна суровина в производството на хероина, векове наред е под прицела на империалистите. Заедно с обявяването на Афганистан за Демократична Република през 1978 година, и началото на изграждането на народна демокрация и поемане по пътя към социализма, Американските империалисти провеждайки политиките си за „противодействие на разпространението на комунизма“ и насочени към това „СССР да преживее своя собствен Виетнам“, чрез ЦРУ започна да организира контра-революционните и ислямистки банди. Организацията на Талибаните, която започва да се формира именно през този период, чрез лакейската власт в Пакистан, получаваше от САЩ всякаква материална подкрепа и оръжия( през 1980: 30 милиона долара на година; 1985: 250 милиона долара на година; втората половина на 1980-те: 630 милиона долара годишно; след 1989 година: по 250 милиона долара на година!). Нещо повече, по онова време бойците на Талибаните, са съставени предимно от чужденци, от 45-хиляди бойци на организацията, само 14 хиляди са Афганистанци.

Движението Талибани, е „незаконно дете“ на Американските империалисти, и една от марионетните организации създадени за да обслужва техните интереси

Заедно с изтеглянето на Съветските войски от Афганистан, и разрушаването на СССР, в резултат на приключилата през 1992 година гражданска война, Демократична Република Афганистан е разрушена. Американските империалисти бяха постигнали, своята цел, те бяха успели да нанесат поражение на патриотичните, прогресивни и революционни сили в Афганистан. Дошлият на тяхно място реакционен и фашистки режим на Талибаните, хвърли Афганистанският народ отново в средновековието. Ето това реално събитие в Афганистан, е най-добрият отговор, който може да се даде, на онези които твърдят, че империализмът се е „променил“, че вече е станал „демократичен“. Империализмът дотолкова ненавижда Афганистанския народ и всички останали народи по света, че може спокойно да ги остави в ръцете на кървавите фашистки тирани. Империализмът никога не се е интересувал от бъдещето и щастието на Афганистанският народ, няма и да бъде. Не други, а империалистите са тези, които спряха Афганистанския народ по неговия път към това да съгради една напълно независима, демократична и социалистическа страна. Няма престъпление, което империалистите не биха извършили, в името на своите интереси и печалбата си!

Един от най-добрите примери за това, без съмнение е Афганистан. След като през 1996 година, Талибаните вземат властта в страната, те постепенно започват да излизат извън контрола на Американските империалисти. Осъзнавайки това, Американските империалисти използвайки като претекст, атаките от 11 Септември 2001, заедно с НАТО, започна интервенция в Афганистан, със своите собствени военни сили и свали режима на Талибаните. След това започна един период на 20-годишна кървава окупация, изпълнена с множество страдания.

През този период, империалистите, които на думи бяха дошли в Афганистан за да донесат в Афганистан „демокрация“, „човешки права“ и „стабилност“, за тези 20 години, уби най-малко 43 хиляди цивилни жители на Афганистан.

През 2005 година, при въздушен удар извършен от Американската армия, в Афганистан са убити 17 жени и деца. Това ли е вашата демокрация?

През 2012 година във военната база Баграм, в Афганистан е изгорено копие на свещенната книга на мюслюманите – Коран. Това ли е вашата свобода?

По време на демонстрациите, срещу това грубо погазване на религиозните ценности на народа, в Афганистан са убити 30 души. Това ли са вашите човешки права, за които непрекъснато говорите?

В село Пенчваи, Американските войници разстрелват и после изгарят 17 души от цивилното население, сред които и 9 деца. Това ли е изразът на „спокойствието и сигурността“, които вие „осигурявате“ в Афганистан.

Има данни, че сред Американските войници са се създавали „отряди на смъртта“, като са организирани „състезания“, за това кой ще убие най-много хора. Това ли са модерността и просперитета, който донесохте в Афганистан?

Боеприпасите с обеднен уран използвани от НАТО ли са вашият Мир, който носите?

Избиването на стотици хора от цивилното население при въздушни удари, извършени от Германската армия, това ли е вашият хуманизъм?

Последното подобно събитие бе на 28 Август 2021, при атака извършена с безпилотен летателен апарат, която на думи е била насочена срещу високопоставени ръководители на „Ислямска държава“, убийците от САЩ, убиха 10 цивилни, сред които 7 деца. Те унищожиха напълно съзнателно едно цяло семейство.

Не забравихме убитите от вас 43-хиляди души, в Афганистан, ще потърсим сметка за всички тях от убийците САЩ и техните лакеи в НАТО!

След като в продължение на 20 години проливаха реки от кръв, армиите на империалистическите държави напуснаха страната(последните Германски войници се завърнаха в своята страна в края на Август). Месеци, дори години наред те правиха планове, за това как ще предадат страната на фашистките банди на Талибаните! От Меркел до Байдън, държавните глави на множество страни от НАТО, заявяват пред камерите на медиите, че са „оценили ситуацията погрешно.“

Не, империалистите, не оцениха ситуацията погрешно, дори ЦРУ в своя последен доклад, беше заявило, че Талибаните ще завземат властта в Афганистан до 3 месеца. Точно обратното, империалистите разиграха поредната си мръсна игра със съдбата на Афганистанския народ. Фактът, че империалистите, които през 2001 година, окупираха Афганистан, след 20 години предават властта отново в ръцете на Талибаните, и напуснат страната показва ясно, че те нямат цели като „установяване на демокрация“ и „защита на човешките права“.

Случващото се в Афганистан, означава провал на демагогиите на империалистите за „демокрация“

Например, по време на управлението на предишният президент на САЩ – Доналд Тръмп, в хода на водените с с Талибаните мирни преговори, двете страни заедно определиха датата, на която армиите на НАТО и САЩ ще напуснат страната, като Американските империалисти поставиха някои условия за да предадат властта в страната. Едно от тези условия е, летището в Кабул да остане под контрола на слугуващата на империализма Турска армия, както и как и накъде ще бъдат насочени потоците от бежанци. В тези договорености между САЩ и Талибаните, фашистката власт на ПСР в Турция, играе ключова роля.

Като следствие от това, турският президент Ердоган, и лидерът на Партията на Националистическото Движение – ПНД(MHP), Девлет Бахчели който и негов коалиционен партньор, постоянно заявяват и подчертават, че мислят еднакво с Талибаните по множество, въпроси, като официалните говорител на движението е чест гост в преките предавания по про-правителственият телевизионен канал A–Haber. Докато президентът на САЩ – Байдън заявява, „Защо Американските войници да воюват, при положение че Афганистанската армия отказв да воюва.“ Девлет Бахчели, в изпълнение на заповедите, които е взел от САЩ, подчертава, че „Не се разглежда въпросът с изтеглянето на турските военни части в Афганистан“. Ето колко „национална и патриотична“ е фашистката власт на ПСР и ПНД, която е готова да жертва турските войници в името на Американските интереси.

Поради тази причина, нито фашистката ПСР, нито народният враг, бандите на Талибаните, нямат никакъв Анти-империалистически и прогресивен характер. В Афганистан, към днешна дата, мястото на лакейското правителство на Ашраф Гани, беше заето от незаконното дете на Америка, лакейските, реакционни – фашистки ислямистки банди на Талибаните. Тоест фактически, единственото нещо, което се промени това, е силата която ще продаде на империалистите подземните и надземните богатства на Афганистан. Единственото нещо, което не се променя това, е фактът че единственият път към освобождението на Афганистанския народ, е борбата против империализма, в името на една независима, демократична и социалистическа страна, и това че народите на Турция, трябва да бъдат винаги солидарни с него в тази борба против нашият общ враг Америка!

Долу Американският империализъм, лакейското правителство на Ашраф Гани, и незаконното дете на САЩ бандата на Талибаните!

Да Живее един напълно независим Афганистан!

Няма да станем убийци на Афганистанския народ, в името на това ПСР да служи на мръсните игри на империализма, няма да позволим синовете и дъщерите ни да бъдат използвани от империализма!

Комитет за Анти-империалистическа Борба – Германия

Antı-Emperyalist Mücadele Komitesi – Almanya

Източник: https://www.halkinsesitv.pw/2021/09/almanya-aemk-komitesi-afganistanda.html