Народен Фронт: Това не е земетресение, а масово убийство!

Виновна за жертвите и разрушенията е властта на ПСР, която не взе необходимите мерки. Ще потърсим сметка!

Днес в 04:17 часа, в град Пазарджък, провинция Кахраманмараш бе поразена от от земетресение с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер. Въпреки, че AFAD – Държавната агенция за управление на бедствени и кризисни ситуации), съобщи че земетресението е с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, но според информация оповестена от Геологическият и топографски институт на САЩ, магнитудът на труса е бил 7,8 по скалата на Рихтер. С всеки изминал миг броят на жертвите и ранените нараства.

Има предположения, че ще има хиляди загинали и десетки хиляди ранени. Изявленията на министъра на вътрешните работи Сюлейман Соулу „Обявихме четвърта степен на тревога. Тази степен на тревога, включва и искане за международна помощ.“ и това на губернатора на Кахраманмараш Йомер Фаарук Джошкун „В момента не е възможно да дадем точна информация за броя на разрушените сгради, както и за това колко са жертвите и ранените. Щетите са сериозни.“; показват мащабите на земетресението и разрушенията.

Докато нашият народ преживяваше разрухата и смъртта, властта наложи ограничение на отразяването на новините относно земетресението. Това означава прикриване на истината за случилото се от народа. А там където има прикриване на истината означава, че там има извършено престъпление. Властта на ПСР извърши престъпление, като не предприе необходимите мерки срещу земетресението. Сега вземайки решение за ограничаване на отразяването на новините, започна да се опитва панически да прикрие това свое престъпление.

Турските въоръжени сили – TSK, на свой ред обявиха извънредно положение в засегнатия от земетресението регион. Тоест властта ще решава, кой може и кой не може да влезе или да напусне региона засегнат от земетресението. Това означава, че искат да попречат на народа да развие своята солидарност. Фашизмът се страхува от народа и докато от една страна чрез забраната за отразяване на новините, се опитва да прикрие престъплението си, от друга с обявяването на извънредно положение в региона, се стреми да попречи на солидарността на народа.

Турция е страна намираща се в опасна земетръсна зона. Това земетресение нито е първото, нито ще бъде последното. Поради тази причина виновна за смъртта, отговорна за разрушенията е властта на ПСР, която не предприема необходимите мерки срещу земетресенията, които могат да се случат. Но фашистката власт на ПСР, се опитва да прикрие извършените масовите убийства пред народа, чрез демагогиите за „съдба“, „орисия“, „зла участ“. Земетресението не е съдба, ако бяха взети мерки, мащабите на случилото се можеше да бъдат ограничени.

Фашистката власт очаква решението на проблема от Международните организации за хуманитарна помощ. Решението на проблема се съдържа в солидарността на народните маси. Народът може да излекува раните си, само чрез солидарността на народа. Отправяме призив към целия народ, към всички наши членове и симпатизанти. Нека да организираме навсякъде където се намираме солидарността на народните маси.

Пожелаваме бързо възстановяване на народа ни засегнат или ранен при земетресението, а на близките на загиналите хора поднасяме нашите най-искрени съболезнования.

ЩЕ ПОТЪРСИМ СМЕТКА ОТ ФАШИСТКАТА ВЛАСТ НА ПСР, ОТГОВОРНА ЗА МАСОВОТО УБИЙСТВО!

ТОВА НЕ Е БЕДСТВИЕ, А МАСОВО УБИЙСТВО!

HALK CEPHESİ

НАРОДЕН ФРОНТ – ТУРЦИЯ

06.02.2023г.

Източник: https://www.halkinsesitv.info/2023/02/halk-cephesi-acklama-afet-degil-katliam.html