Декларация на Народен Фронт – Турция: Към медиите и нашия народ

На 18 Март тази година – който е отбелязван като Международен ден за свобода за политическите затворници, Едаа Дениз Хайдароглу започна акция за съпротива чрез безсрочна гладна стачка, срещу законите 129 a / b, използвани от империализма като средство за изолиране, поставяне под блокада и убиване. На 8 Май, Ългън Гюлер започна безсрочна гладна стачка, на 13 Май – Севил Севимли също обяви че започна безсрочна гладна стачка. По този начин те се „присъединиха“ към глада на Едаа Дениз Хайдароглу.

Законите 129 в Германия се използват по своята същност като своеобразно оръжие против левицата, социалистите и комунистите. Тези фашистки закони първоначално са въведени против Германския народ и лявото движение в Германия. В резултат на прилагането на тези закони до ден днешен са били образувани 125 000 разследвания, извършени са 1 500 ареста, закрити са сдружения, събирана е разузнавателна информация за „подозрителни лица“.

Като мотив за спирането на отмяната на тези закони, се посочва, че те се използват за това „да се попречи на нацистите отново да наберат сили“. Но истината е, че от приемането на тези закони до ден днешен, те винаги са били прилагани срещу социалистите, комунистите и опозицията на властта, а не срещу нацистите. Нацистите винаги са били покровителствани от империалистическа Германия. Създаването на нови нео-нацистки организации беше насърчавано, те бяха въоръжавани, бяха използвани за извършването на терористични актове и масови убийства. Най-яркото доказателство за това, е фактът, че 80% от съдиите назначени във всички видове съдилища в Западна Германия, в периода след Втората Световна Война, са били съдии и по време на Нацисткия период.

Например, по време на съдебните процеси срещу организацията RAF(Rote Armee Fraktion / Фракция на Червената Армия) проведени в затвора Щамхайм край град Щутгард през 1976 година, в допълнение към чл. 129 от Наказателния Кодекс на Германия, е добавен нов член под името 129а. Основната разлика между чл. 129 и чл. 129а, е, че наред с въвеждането на по-тежки присъди, чрез него биват увеличавани и правомощията на държавата. Този член от наказателният кодекс, на практика дава на Германската държава неограничени правомощия да прави всичко, което иска против отделни личности и цели организации, чиято дейност бъде обявена като „подозрителна“.

В периода непосредствено след 11 Септември 2001 година, изтъквайки като мотив „заплахата от международен тероризъм“ Германската държава разшири още повече обхвата на законите известни като 129. Към съществуващите членове 129 и 129а, беше добавен и 129b.

С приетото през Април 2002 година допълнение законодателството, съставените и издадени от САЩ „списъци на издирвани терористи“ започнаха да важат и във всички страни от Европейския съюз.

Европейските империалисти направиха и свои допълнения към тези списъци. В тези списъци наред с ислямистките организации бяха добавени и множество революционни, прогресивни организации, както и отделни личности.

В империалистическа Германия, в която живеят 84 милиона души, чрез прилаганото Нацистко законодателство, ксенофобските и фашистки закони 129 а / b, са отнети дори най-основните буржоазни демократични права, като на първо място са правото на свободно изразяване и мнение, както и правото на свободно сдружаване на гражданите.

Законите 129 а / b в продължение на 18 години се прилагат против революционерите и комунистите, а от 201 години се прилагат против народите на Германия. Нямаме друг избор освен да се борим и съпротивляваме за нашите права и нашето бъдеще.

Днес Едаа Дениз Хайдароглу, Ългън Гюлер и Севил Севимли, се борят на първо място за народите на Германия и за всички народи по света!

Исканията на Едаа Дениз Хайдароглу, Ългън Гюлер и Севил Севимли са следните:

  1. Революционерите и анти-фашисти политически затворници – Йозгюл Емре, Ихсан Джибелик , Серкан Кюпели и Хасан Унутан да бъдат съдени без мярка за постоянно задържане!
  2. Да бъде преустановено използването на всякакви видове „дигитално доказателство“, като легитимно като доказателство за престъпление! Цифровите данни нямат надеждност и доказателствена стойност.
  3. Докладите на Германската организация за защита на конституцията (Verfassungsschutz) относно дейността на революционерите, не са легитимни и използването им като доказателство в съда трябва да бъде преустановено.
  4. Малко след полицейската операция, при която беше арестувана Йозгюл Емре, Федералният Главен Прокурор на Германия – Петер Франк се срещна с тогавашния министър на правосъдието на Турция – Бекир Боздаг и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, и получи от него „медал за особени заслуги“. Какво беше говорено по време на тези срещи и главният прокурор Петер Франк благодарение, на кои свои „заслуги“ получи този медал. Той е длъжен да даде отговори на тези въпроси!
  5. Членовете на марксисткия Съвет на Съпротивата – Германия / Almanya Direnişler Meclisi /, които вече 5 години провеждат протестни акции с искане да им бъде върнато правото на политическо убежище, трябва да получат обратно своите права. Отнемането на правото на политическо убежище в страната, по политически мотиви е незаконно и нелегитимно. Поради тази причина отнетото право на политическо убежище на Илкер Шаахин трябва да му бъде възстановено.
  6. Фашистките закони 129, 129А и 129B да бъдат отменени!

Техните искания са и наши искания.

Чрез своите тела Едаа Дениз Хайдароглу, Ългън Гюлер и Севил Севимли се съпротивляват срещу агресивните политики на Германския империализъм и анти-терористичните закони на империализма.

Съпротивата продължава чрез палатковия лагер, който се устройва всеки ден пред сградата на Федералното Министерство на Правосъдието на Германия, както и чрез акции във всички части на Европа.

Нека добавим и нашия глас към гласа на участниците в съпротивата, нека споделим техния глад с нашия глад.

Тази съпротива е наша!

В тази съпротива са въплатени другарството, интернационализмът, жертвоготовността, честта и справедливостта.

В тази съпротива са въплатени обичта към народа и родината, класовата ненавист, привързаността, вярата в един свободен и справедлив свят, който ще бъде съзграден.

Трима другари, трима борци се съпротивляват със своите тела против Германския империализъм и фашистките и Нацистки закони.

Нашият призив към целият ни народ е:

Нека не бъдем просто поддръжници, а активна част от тази достойна борба водена от Едаа Дениз Хайдароглу, Ългън Гюлер и Севил Севимли!

Обаждайки се по телефона на посолствата и консулствата на Германия в нашата страна, и на Федералното Министерство на Правосъдието, да поискаме от тях да приемат исканията на Едаа Дениз Хайдароглу, Ългън Гюлер и Севил Севимли.

Да укрепят позициите на тази съпротива, и да се борят срещу фашистките закони е задължение и отговорност на всеки, който нарича себе си прогресивен и ляв човек. Нека всички заедно изпълним тази задача!

Тази съпротива е наша Съпротива!

Победата ще бъде наша!

31.05.2023г.

HALK CEPHESİ

НАРОДЕН ФРОНТ – ТУРЦИЯ

Източник: https://www.halkinsesitv.info/2023/05/halk-cephesi-acklamas-basina-ve.html